Netværk

Vi vælger de bedste og billigste komponenter fra mange forskellige producenter, og der er ingen binding til en enkelt producent.

Vi bruger både zigbee og wifi netværk, så systemet er modstandsdygtigt mod de fleste former for forstyrrelser og nedbrud.

Automatisering og kommunikation håndteres af en homeassistant server, som er det mest fleksible og stabile system som findes i dag.

Al kommunikation foregår internt, og der sendes ingen information om aktivitet ud af huset.

Mindsket lysforurening

Det er heldigvis blevet meget aktuelt at holde øje med hvor meget vi ødelægger nattehimlen og miljøet når det er mørkt ved at have unødvendig belysning tændt hele natten.
Der er ingen grund til at lys skal være tændt når ingen mennesker er til stede. Ved automatisk at slukke for lamper ude og inde, når ingen har nytte af dem, kan vi reducere lysforureningen meget.
Vi kan med vores system sørge for at der kun er lys tændt hvor der er brug for det.
Og vi sørger for at tænde lyset så snart nogen nærmer sig, så det ikke går ud over sikkerheden.

Lys

Vores system kan tænde og slukke for lys, både indenfor og ude. Der kan være områder i huset som kun benyttes en gang imellem, hvor det vil være smart at slukke for lyset når der ikke har været nogen aktivitet i et stykke tid. Og lyset skal selvfølgelig ikke tændes når der i forvejen er dagslys.
Når ingen er hjemme, kan det være smart at tænde for lyset i nogen rum en gang imellem, for at simulere aktivitet.
Lys ved indgange kan også tændes når nogen nærmer sig.

Varmestyring

Varmen kan styres i individuelle rum, eller samlet.
Du kan vælge at skrue ned for varmen når nogen forlader huset, eller alle er ude.
Varmen kan forprogrammeres, eller tilpasses automatisk efter aktiviteten i huset.

Standby strømforbrug

Mange enheder bruger strøm når de er slukket. Det er typisk computere, fjernsyn og lydanlæg, som er klar til at tændes på et øjeblik.
Der kan være mange penge at spare ved kun at slå strøm til, når nogen er hjemme, eller på de tidspunkter hvor der typisk vil være behov for det.
Standbyforbruget måles i kWh. I brugsanvisningerne til dine apparater står standbyforbruget ofte i watt (W), men du kan nemt selv regne det årlige standbyforbrug om til kilowatttimer (kWh):
Eksempel:

Fjernstyring

Alt kan fjernstyres og overvåges fra en app på din telefon, fra hvor som helst i verden. Så hvis du har glemt at slukke for noget, kan det klares med det samme. Vores system bruger en krypteret forbindelse til din telefon, og to-faktor godkendelse til login.

Egen intern styring

Hvis du har prøvet at installere automatiseringsprodukter fra forskellige producenter, har du nok også prøvet at skulle registrere dem og oprette konti på mange forskellige services på nettet. De modtager ikke kun information om hvad der er registreret, men også om hvordan produkterne bruges og hvornår de aktiveres.
Al kommunikation i vores system foregår internt i dit hus, så der ikke er nogen kommunikation med servere i udlandet. Så du behøver ikke at være bekymret for om alle dine bevægelser bliver registreret i Kina.

Miljø

Vi udleder ca. 1 ton CO2 for hver 2000 kWh vi forbruger. Ved at spare energi i det daglige, konsekvent og hver dag, kan du være en stor hjælp for miljøet. Vores automatisering kan hjælpe dig et godt stykke på vej til at nedbringe din CO2-udledning.

Ved at lægge en større del af elforbruget på de timer hvor forsyningen er dækket ind af vedvarende energikilder, kan du have en positiv effekt på både miljø og økonomi, og mindske importen af olie og gas fra lande som anvender de tjente penge på ufredelige formål.

Overvågning og alarm

Du kan let opsætte regler for hvilke begivenheder du gerne vil have besked om.
Hvis noget bevæger sig i dit hjem når ingen er hjemme, eller alle burde sove, kan du få det at vide med det samme.
Alle lamper kan tændes eller begynde at blinke når nogen nærmer sig, og højtalere kan give en ubuden gæst besked om at de er opdaget og registreret.
Hvis du vil, kan overvågningskameraer tændes automatisk, og slukkes når nogen kommer hjem. De bliver en integreret del af sikkerhedssystemet, og alarmerer når de ser bevægelse.